RIVIERENBUURT
 
info@derivierenbuurt.nl

Groen Thuis: vraag een gratis struik aan

Groen Thuis is een actie van de bewonersorganisatie waarbij je als bewoner van de Rivierenbuurt een gratis struik kunt aanvragen voor je eigen voor- of achtertuin. Deze struiken worden beschikbaar gesteld door de bewonersorganisatie en zijn speciaal uitgekozen vanwege hun aantrekkingskracht voor insecten zoals bijen en vlinders. Op deze manier willen we samen de biodiversiteit stimuleren.

Je kunt je hiervoor opgeven via het onderstaande formulier. De planten zullen worden uitgereikt op zaterdag 13 mei. Over tijd en plaats ontvang je tijdig bericht.

Welke plant moet ik kiezen?

Hieronder vind je een stroomschema dat je helpt om een keuze te maken welke struik het beste past op de plek die jij in gedachten hebt voor je nieuwe struiken-vriend. Daaronder vind je een pdf met een overzicht van de  struiken met een foto en een korte uitleg. Zo kun je een goede keuze maken en zorg je ervoor dat de struik lang en gelukkig kan leven! In de pdf onder het stroomschema kan je meer informatie over de planten vinden.

Planten zijn niet altijd voorradig. Mocht het om wat voor reden dan ook niet lukken om je plant te krijgen, dan zullen we een vervangende soortgelijke plant voor je uitzoeken. Als je zelf een tweede keus hebt, mag je die uiteraard ook doorgeven in het opmerkingenveld. 

In de onderstaande pdf kan je meer informatie over de planten vinden:

De 15 planten
Met beschrijving en een foto
Planten.pdf (1.39MB)
De 15 planten
Met beschrijving en een foto
Planten.pdf (1.39MB)

Wat zijn de voorwaarden?

  • Iedere bewoner mag 1 gratis struik aanvragen. Dus woon je met meerdere personen op een adres, dan mag iedere persoon op dit adres 1 struik aanvragen.
  • Indien de betreffende plant niet voorradig is, zal een vergelijkbare plant worden geleverd. Deze staat bij de betreffende planten vermeld. Wil je deze liever, dan kan je dit in het opmerkingenveld vermelden.  
  • Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 28 april.
  • Het ophalen van de struik kan alleen op vertoon van je afvalpas waarop je adres vermeld staat.
  • Aanvragen van buiten de Rivierenbuurt worden niet in behandeling genomen.
  • Ben je niet in staat om op de betreffende datum en tijd langs te komen? Je kan iemand anders sturen met je afvalpas als je dit vooraf aangeeft in reactie op de mail met de definitieve datum.

 Mocht je er niet uitkomen, dan kun je ons altijd een mailtje sturen om te helpen! 

Dien je aanvraag in

Heb je een keuze gemaakt? Geef dan via het aanmeldformulier hieronder je keuze door. Dan krijg je van ons zo snel mogelijk bericht. Heb je binnen een week nog geen reactie gehad? Mail ons dan even zodat we je aanvraag alsnog kunnen verwerken.