Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
riviernieuw.png

Sloop appartementen Achterweg?

patrimonium achterwegEr is veel te doen geweest over de sloop van een deel van de Parkweg.
Volgens de gemeente is dit nodig om een goede aansluiting van het nieuwe stationsgebied op de Rivierenbuurt te maken. In het raadsvoorstel dat de plannen onderbouwt en zonder voorbehoud op 27 september 2017 is goedgekeurd door de gemeenteraad, staat nóg een ingrijpend plan dat aanvankelijk onopgemerkt gebleven is:
het appartementencomplex van Patrimonium aan de Achterweg zou moeten worden gesloopt om een extra entree te maken naar het Stationsgebied met een open plek voor het voormalige Grafisch Museum.

Een citaat:
Een andere belangrijke stedenbouwkundige ingreep is het creëren van een samenspel van het Grafisch Lyceum (men bedoelt: het 2 jaar geleden verhuisde Grafisch Museum, red.) met de stationsentree. 
Door een visuele link met dit gemeentelijk monument te leggen ontstaat er een tweede herkenbare entree naar het stationsgebied.
Verleden en heden versmelten en het karakter van de stad Groningen toont zich ook in het zuidelijk stationsgebied. Hiervoor dient het gebouw tussen de Achterweg en Davidstraat in de toekomst gesloopt te worden.

Er is natuurlijk geen 100% zekerheid dat dit inderdaad zo gaat gebeuren, maar dit is wel de visie van het college en de gemeenteraad steunt dit dus.
Wil je de politiek laten weten wat je ervan vindt, stuur een bericht naar de Griffie van de Gemeente Groningen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je bericht komt dan bij de partijen in de gemeenteraad terecht.

Hier nog een link naar het volledige Raadvoorstel Gebiedsontwikkeling Zuid (het draait om pagina 56)

Nieuwsarchief