Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
riviernieuw.png

Eerste Hulp Bij Je Financiën

wij rivierenbuurt

Krijg meer grip op je administratie, ontvang handige tips en zet zo de eerste stap naar meer zelfvertrouwen.

Wanneer

Elke dinsdagmiddag van 10 – 12 uur

Waar

MFC De Stroming aan de Merwedestraat 54, Groningen

Het begint met één rekening die je niet meer kunt betalen. Dan twee, dan drie. Had je eerst je huishoudboekje prima op orde, door (vaak) onvoorziene omstandigheden, zoals verlies van je baan, of partner, lukt het je steeds minder goed de touwtjes aan elkaar te knopen. De (financiële) problemen stapelen zich op. Je schaamt je tegenover je vrienden en familie. Je kunt prima hulp gebruiken, krijgt graag weer grip op je administratie, maar hoe zet je de eerste stap?

Eerste hulp bij financiën

Door je aan te melden bij Eerste Hulp Bij Financiën, elke dinsdagmiddag komt van 10 – 12 uur een groep wijkbewoners bijeen. Met professionele ondersteuning van vrijwilligers krijg je inzicht in je ‘papieren chaos’, tips om weer grip te krijgen op je administratie en niet in de laatste plaats alle tijd en ruimte om ervaringen uit te wisselen met groepsgenoten. De bijeenkomst is gratis.

Je krijgt ondersteuning. Wat wij ervoor terugvragen is een goede motivatie en de wil om zelf je problemen serieus aan te pakken.

Ruud: ‘Ik schaamde mij voor mijn geldproblemen, vooralvoor mijn kinderen. Zelfs voor iets simpels als een ijsje had ik geen geld. Ik verzon allerlei excuses. De stap om deel te nemen aan de groep was groot. Nu denk ik; had ik dat maar veel eerder gedaan. Zoveel herkenning. Zoveel steun. Beetje bij beetje krijg ik weer grip op mijn leven en zelfvertrouwen om zelf zaken op te pakken.”   

Eerste Hulp Bij Financiën staat voor:

  • hulp bij het op orde brengen van je administratie
  • inzicht krijgen in hoe je problemen zijn ontstaan (en wat je zelf daartegen kunt doen)
  • ervaringen uitwisselen met lotgenoten in de groep (jij bent niet de enige met schulden)
  • het krijgen van tips over voorzieningen en regelingen
  • het opzetten van een eenvoudig huishoudboekje
  • (ook) ruimte voor individuele gesprekken
  • indien nodig, het maken van vervolgafspraken (mogelijk met een professionele hulpverlener)

Is één bijeenkomst niet voldoende, dan schuif je de volgende keer weer aan. Er is erkenning voor je persoonlijke situatie en privacy. Vrijwilligers en professionals van het Wij Team hebben een geheimhoudingsplicht.

Aanmelden

Men kan zonder aanmelden naar de groep voor Eerste Hulp Bij Financiën terecht. Voor vragen kunt u bellen/mailen met Abdel Azghoughi 062783974 of 0503676400 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsarchief