Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
riviernieuw.png

Kaart met alle werkzaamheden rond de Rivierenbuurt

Zaterdag 18 juli hebben de bewoners van de Rivierenbuurt een folder met een speciale werkzaamhedenkaart in hun brievenbus gekregen. Deze kaart geeft een beeld van de grote projecten en werkzaamheden die de komende jaren in en rond deze wijk plaatsvinden. Het gaat om een gezamenlijke productie van Groningen Spoorzone, Aanpak Ring Zuid, gemeente Groningen en Groningen Bereikbaar. Doel: de bewoners helpen om zich een beeld te vormen van alle veranderingen rondom hun wijk.

De komende jaren vinden er rond de Rivierenbuurt omvangrijke werkzaamheden plaats. Het gaat niet alleen om de aanpak van de zuidelijke ringweg en de ombouw van het Hoofdstation en directe omgeving. Ook gaat de gemeente de busbaan vanaf P+R Hoogkerk doortrekken richting het Hoofdstation en wordt het Herewegviaduct gerenoveerd. De kaart toont hoe de infrastructuur eruit komt te zien en geeft een toelichting op de verschillende projecten. Ook bevat de folder een tijdlijn met de planning zoals die nu bekend is.

De kaart komt er mede op verzoek van de bewonersorganisaties. Een eerdere versie hing in het groot op de informatiebijeenkomst over de toekomst van de PostNL-locatie in de Puddingfabriek. Daar was veel belangstelling voor de kaart.

Lees meer op de site van de projectorganisatie Groningen Spoorzone

Nieuwsarchief