Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
riviernieuw.png

Croqqer: het “heitje voor karweitje” van de eenentwintigste eeuw

Sinds enkele maanden is er een nieuwe organisatie in het leven geroepen: Croqqer. Het is een soort online gemeenschap, allemaal draaiend rondom de website van Croqqer: www.croqqer.com. Je kan Croqqer een beetje vergelijken met het “heitje voor karweitje” van de vorige eeuw. Kinderen belden bij huizen aan met de vraag, of ze de bewoners met iets konden helpen, voor een kleine beloning. Bij Croqqer bel je niet aan, maar reageer je op een klus die door iemand op de website geplaatst is. Als deze persoon je accepteert kun je de klus voor hem/haar uitvoeren. Als je klaar bent met je klus, klik je op 'klaar'. Als de klus goed gedaan is, krijg je een goede referentie. Dit verhoogt de kans dat je nieuwe klussen krijgt.

Bij websites als Marktplaats of bol.com kun je ook diensten verlenen: je verkoopt boeken of andere spullen op deze websites. Als iemand je betaald heeft en het product is netjes afgehaald of opgestuurd, kan de klant een positieve referentie geven. Dit kweekt vertrouwen.

En ik denk dat onder andere dit de Croqqer gemeenschap sterk maakt. Croqqer draait rondom principes als vertrouwen en participatie. Voor iets kleins kun je een beloning krijgen, of je 'huurt' andere mensen in om iets voor jou te betekenen. Zoals een keer boodschappen voor je doen, of op de hond passen.

Croqqer kan en zal een mooie aanwinst zijn voor de samenleving. Het is laagdrempelig en eigenlijk best simpel. Ik heb ook het idee dat het vrij uniek is. Er wordt nog hard gewerkt, om deze gemeenschap bekender te maken zodat zoveel mogelijk mensen er profijt van zullen hebben. Hoe bekender Croqqer wordt, hoe meer klussen je kan doen voor andere mensen in jouw omgeving, en andersom.

Ik heb gisteren mijn eerste klus van een klant van Croqqer afgerond. Volgens de website heet ik in die hoedanigheid 'Croqqer'. Ik moest flyeren en dit heb ik met veel plezier gedaan. Ik heb er ook een leuk zakcentje mee verdiend. Wanneer Croqqer echt groot zou worden dan maak ik hier graag gebruik van. Misschien kan ik andere mensen helpen met dingen waar ik goed in ben, en anderen kunnen mij helpen met dingen waar ik niet goed in ben.

Croqqer is pas net in het leven geroepen, maar ik voel mij (al) wel degelijk een Croqqer. Ik voer klussen uit voor anderen en verdien daar een aardig zakcentje mee bij. Ik woon in Groningen en daar is Croqqer nog niet zo actief. Toch check ik elke week de website.. dus als u een klus heeft dan wil deze Croqqer zich daar graag voor inzetten!

Groet, een Croqqer uit Groningen

Nieuwsarchief