Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
riviernieuw.png

Co-creatie - bijeenkomst dinsdag 25 juni

Vorig jaar zijn we met de Herewegbuurt gestart met een co-creatie project. Samen met de gemeente, bedenken we zelf wat goed is voor onze buurt. Binnen de kaders van de grote projecten, stationsgebied, Herewegviaduct en Ring Zuid.

Op de laatste bijeenkomst met de werkgroepen hebben we afgesproken dat er voor de zomervakantie nog een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd zou worden om elkaar te informeren over de stand van zaken en het vervolg. We nodigen jullie dan ook van harte uit op dinsdag 25 juni vanaf 19.30u  in het Talmahuis aan de Merwedestraat 54.

Vorig jaar zijn we met de Herewegbuurt gestart met een co-creatie project. Samen met de gemeente, bedenken we zelf wat goed is voor onze buurt. Binnen de kaders van de grote projecten, stationsgebied, Herewegviaduct en Ring Zuid.
Op de laatste bijeenkomst met de werkgroepen hebben we afgesproken dat er voor de zomervakantie nog een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd zou worden om elkaar te informeren over de stand van zaken en het vervolg.

We nodigen jullie dan ook van harte uit op
 
   dinsdag 25 juni vanaf 19.30u  
   in het Talmahuis aan de Merwedestraat 54
 
Wat we graag willen is een schone, duurzame, veilige wijk. Onder deze kapstok zijn een aantal projecten gestart:
  • Studentenhuisvesting. Een ingewikkeld verhaal, we willen graag studenten in de wijk, maar hebben o.a. last van slecht onderhoud van panden, gehorigheid, fietsklemmen en verschillende leefstijlen. Wat willen we op dit gebied voor onze wijk?
  • Businesscase Talmahuis/ leegstand in de wijk. We hebben een aantal locaties met bedrijfspanden in de wijk. Hier zien we, net als overal, steeds meer leegstand. Wat zijn onze ideeën om dit te verbeteren?
  • Herinrichting Hereweg. Het Herewegviaduct wordt aangepakt, de op- en afritten naar de zuidelijke ring verdwijnen… dat betekent dat je van de weg tussen deze gebieden, iets moois kunt maken.
  • Duurzame en schone wijk. Energiezuinige wijk, eetbare stad. Wat doen wij op dit gebied als wijk? Wat doen we zelf, wat vragen we van een ander?
  • Bereikbaarheid Wijken. Onze wijken zijn nu goed bereikbaar, we maken ons zorgen over de toekomst. Hoe kunnen we onze wijken goed bereikbaar houden?
  • Dinkelpark verder aankleden. Mooi park, midden in onze wijk. Kunnen we daar mee?

De projectgroepen zijn 27 maart gestart, tijdens een kick-off in het ons bekende Talmahuis. Leuke filmpjes ter inspiratie, om ons er aan te herinneren te denken in mogelijkheden en vooral te zorgen dat het leuk is om aan de projecten mee te werken.

Mocht je als nog belangstelling hebben om aan een van de groepen mee te doen, van harte welkom! Maakt niet uit of je al eerder bent geweest of nog nooit hebt meegedaan… je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij geven het dan wel door aan de betrokken groep. 

Nieuwsarchief