Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
riviernieuw.png

Stichting Leefomgeving stapt naar de rechter

De stichting Leefomgeving Zuidelijke Ringweg Groningen schakelt de rechter in om de projectgroep Aanpak Ring Zuid openheid van zaken te laten geven. De projectgroep, die de ombouw van de A7 door de stad voorbereidt, presenteerde eind juni het voorlopige ontwerp van de nieuwe snelweg. Daaruit bleek dat 40.000 auto’s een nieuwe route door met name de zuidelijke woonwijken moeten vinden, doordat de op- en afritten van de ringweg bij de Hereweg en de Oosterpoort in de nieuwe plannen zullen verdwijnen. Tegelijkertijd is er in de plannen sprake van een nieuwe oost-west verbinding door de wijk Helpman.

Omdat de verkeersschattingen echter beperkt zijn tot enkele wegen in de stad, heeft de Stichting Leefomgeving inzage gevraagd in de verkeerscijfers waarop deze schattingen gebaseerd zijn. Na herhaald aandringen heeft de projectgroep hier geen inzage in gegeven. De Stichting stapt daarom naar de rechter.

Zie ook het officiële persbericht van de stichting.

Nieuwsarchief