Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
riviernieuw.png

P&R functie parkeerterrein Zaanstraat vervallen

Met ingang van 1 januari 2011 is de P&R functie van het parkeerterrein Zaanstraat komen te vervallen.


Met de totstandkoming van het nieuwe P+R-terrein Hoogkerk, is de P&R-capaciteit van de Zaanstraat niet meer nodig. Een nieuwe invulling van het parkeerterrein Zaanstraat is nog niet gegeven. Het parkeerterrein blijft beschikbaar voor het lang parkeren met de huidige tariefstelling welke hier van kracht is. Enkel de P&R-functie is komen te vervallen.

De tariefstelling per 1 januari 2011 is als volgt:
€ 2,40 voor de eerste vier uur, daarna voor het vijfde uur € 1,40. Bij een parkeerduur van zes uur of meer geldt een dagtarief van € 13,00

P&R-gebruikers die opstapten bij het terrein Zaanstraat, hadden ook de gelegenheid om gebruik te maken van de parkeerplaatsen gelegen ten Noorden van de Parkweg onder het Emmaviaduct. Het betaald parkeerregime onder dit viaduct was hetzelfde als de tariefstelling op het parkeerterrein.
Door het vervallen van de P&R-functie van het parkeerterrein, is deze P&R-functie ook voor de parkeerplaatsen onder het viaduct komen te vervallen. De parkeerplaatsen onder het viaduct vallen inmiddels onder het betaald parkeren gebied “de Rivierenbuurt”.
Onder het viaduct is een parkeerautomaat aanwezig waarbij het tarief voor gebruik van de P & R0-functie van kracht was. De parkeerautomaat is inmiddels aangepast voor het tarief welke dan geldt voor het betaald parkeren regime Rivierenbuurt, maximaal 2 uur parkeren á € 1,50 per uur.
Ook de vergunninghouders Rivierenbuurt mogen nu parkeren onder het viaduct.

Nieuwsarchief